Aslında implant tedavisi nedir sorusunun en kısa cevabı eksik diş kökümüzün yerine titanyum malzemeden bir kök oluşturmaktır ve toplumda implant denince her zaman üstüne takılan zirkonyum veya porselen dişler de implanta dahil gibi görünmektedir, halbuki implant nedir? Üst yapınız için sadece bir kök.
İmplant kelime anlamı itibariyle doku içerisine konan demektir. Ayrıca genel olarak ana maddesi titanyumdur. Bazı durumlarda ana maddesi zirkonyum metalinden yapılabilir. Diş hekimlerinin kullanmaya başladıkları dönem ise 20.yüzyıl olarak bilinmektedir. Kişinin diş eksikliğini tamamlamak ve ağız bölgesinde bazı nedenlerle kayba uğramış olan kısımları tamamlamak için kullanılır. Çene kemiğinin iç kısmı ya da üzerine yerleştirilir.
İmplant, normalde yapay bir diş olmasına rağmen çene kemiğine yerleştirildikten sonra, doğal dişin görevini sağlamaktadır. İnsanlar, implant sayesinde kaybettikleri dişleri, aynı konforda yapay dişlerle sağlamakta ve yaşam kalitesini tekrar kazanabilmektedirler. Kaliteli bir yaşam sürmek için dişler çok önemlidir. Herhangi bir nedenle oluşan kayıplarda tedavisinin yapılması bu nedenle önemlidir. İmplant yöntemi sonrasında kişinin yüzünde doğal görünümde değişme olmamaktadır.
Diş çekilen bölgeye en kısa sürede implant yapmak önemlidir.
Şayet akut bir enfeksiyon varsa; böyle durumlarda da, kemik dokusunun iyileşmesini beklemek gerekir, sonra tedavi yapılmalıdır.
Genel sağlığımızın iyi olması durumunda, bütün herkese yapılabilir. Bu tedavilerinde başarı yüzdesi oldukça yüksektir, %97-98 gibi, neredeyse yüzde 100 gibi değerlendirilebilir.
Bununla beraber, bazı istisnai durumlarda, özellikle de kemik dokusunu, bağ dokusunu ilgilendiren, mesela Paget hastalığı olan hastalarda, mesela tedavi amaçlı yüksek dozda ışın almış kişilerde, diğer bir husus, şekeri çok yüksek seviyede seyreden hastalarda başarısız olma riski yüksektir. Hastalar buna rağmen isteyebilirler. Bu risk hususu kendilerine açık açık anlatılmalıdır.
Diş Hekiminin implant konusunda muhakkak bilgisi, deneyimi olması şart.
Doktorumuza açık açık soracağız. Hani nasıl pratisyen hekime gidip kalp ameliyatı olmuyorsak, diş hekimine de soracağız, bundan önce tecrübesi var mı? Bu hususta çalışması, bilgisi var mı? Hafta sonunda aldığı 2 saatlik kursla, yapabileceğini söyleyecek doktorlarımız var. Aman dikkat bu husus çok önemli.
Beklenmedik bir etki ile karşılaştığınızda sadece doktorunuzdan sağlıklı bilgi alabilirsiniz. Bu sebeple merak edilen sorularınız için diş hekiminiz ile iletişime geçmenizi tavsiye ederiz. Bizimle 0 332 320 04 04 numaralı telefonumuzdan iletişime geçebilir; kliniğimizi ziyaret edebilirsiniz. Diğer tedavilerimizi Neler Yapıyorum sayfamızdan inceleyebilirsiniz.